Előadások

Mette Alfter: Abuse of dominance - recent developements

Mette Alfter: Abuse of dominance - recent developements

Alábbiakban elérhetőek Mette Alfter diái a Közgyűlésen tartott előadásokhoz: Abuse of dominance - recent developements.

Bővebben

II. Wolters Kluwer Ágazati Versenyjogi Konferencia

II. Wolters Kluwer Ágazati Versenyjogi Konferencia

A Wolters Kluwer második alkalommal rendezi meg versenyjogi konferenciáját, a Versenyjogi Egyesület szakmai támogatásával. A rendezvény időpontja 2018. május 17., helyszíne a Mercure Budapest Buda Hotel (1013 Budapest, Krisztina krt. 43.). A konferenciára a következő honlapon lehet regisztrálni:

https://shop.wolterskluwer.hu/termek-reszletek/jog/versenyjog/ii-wolters-kluwer-agazati-versenyjogi-konferencia.p845/YSE3226.v8078.

A konferencia programja a honlapon elérhető. Az előadók között találhatjuk dr. Bak Lászlót, a GVH elnökhelyettesét és dr. Szilágyi Pált, a Versenyjogi Kutatóközpont elnökét.

Bővebben

Szakmai előadás az üzleti titok irányelv német átültetéséről

Szakmai előadás az üzleti titok irányelv német átültetéséről

A Magyar Versenyjogi Egyesület - a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával - Christoph Ann Professzor Urat, a Technische Universität München német professzorát kérte fel szakmai előadás megtartására üzleti titok védelmével kapcsolatos 2016/943/EK irányelv átültetésének német tapasztalatairól. Professzor Úr 2017. május 16. napján a szakmai előadását megtartotta, melynek anyagát ezennel nyilvánosan elérhetővé tesszük.

A diák letölthetőek innen.

Bővebben

II. Magyar Versenyjogi Fórum

II. Magyar Versenyjogi Fórum

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is júniusban kerül megrendezésre a GVH és a Versenyjogi Egyesület közös szervezésében a Magyar Versenyjogi Fórum.  A II. Magyar Versenyjogi Fórum programja itt elérhető. A rendezvény időpontja 2017. június 14., helyszíne az Akadémia épülete. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a következő honlapon lehet megtenni: http://www.gvh.hu/mvjf/konferencia_2017. Az előadók között találhatjuk Andreas Mundt urat, a Bundeskartellamt elnökét, valamint Berke Barna urat, az EU törvényszék bíráját.

Bővebben

A magánjogi jogi jogérvényesítés aktuális kérdései
előadások

A magánjogi jogi jogérvényesítés aktuális kérdései

Meghívó a Magyar Versenyjogi Egyesület „A magánjogi jogi jogérvényesítés aktuális kérdései" címmel megrendezett konferenciára.

Időpont:      2016. december 7., 14:00 óra

Helyszín:    Gazdasági Versenyhivatal (1054 Budapest, Alkotmány u. 5.) földszinti tárgyalóterme

Program:   

14:00 - 14:45    Dr. Christopher Rother: Trailblazing Competition Law: Private Enforcement in Europe on the move (angol nyelvű előadás tolmácsolás nélkül)

14:45 - 15:20    Dr. Horváth M. András, Ph.D.:Valami régi, valami új, valami nagyon új: A Versenyjogi Kártérítési Irányelv átültetése Magyarországon

15:20 - 16:00    Dr. Muraközy Balázs, Ph.D.: Mennyi az annyi? A kartell által okozott gazdasági károk becslése

Előadóinkról:

Bővebben

Paul Nihoul előadás
előadások

Paul Nihoul előadás

2016. május 19. napján a Magyar Versenyjogi Egyesület éves rendes közgyűlését megelőzően a University of Louvain belga professzora, Paul Nihoul tartott szakmai előadást "Aftermarkets and IP" címmel. Professzor úr a Magyar Versenyjog Egyesület meghívása alapján jött Magyarországra és 2016. szeptemberétől EU Törvényszékének Belgium által delegált bírája lesz.  Az elhangzott szakmai előadás anyaga itt elérhető: Diák letöltése

 

Bővebben

Compliance szerepe és felelőssége a versenyjog területén
előadások

Compliance szerepe és felelőssége a versenyjog területén

Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán a Magyar Versenyjogi Egyesület elnökeként 2015. november 27. napján a “Compliance szerepe és felelőssége a versenyjog területén” címmel előadást tart Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért által szervezett Compliance Summit rendezvényen.

A rendezvény meghívója elérhető itt: Meghívó

Bővebben